Διαμόρφωση δώματος στο Ίλιον

Πρόκειται για δώμα στο Ίλιον με θέα το Πάρκο Τρίτση.

Τόσο η εκμετάλλευση του χώρου και η αξιοποίηση του μέγιστου δυναμικού του, όσο και οι αντίξοες κλιματικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι, έντονη ηλιοφάνεια), οδήγησαν το σχεδιασμό σε λιτές γραμμές και σχήματα και σε ανθεκτικά φυτικά είδη της περιοχής.

Τα φυτοδοχεία αποτελούνται από διάφορα είδη και μεγέθη, και ομαδοποιούνται στις γωνίες, τοποθετώντας τα ψηλά (ζαρντινιέρες και μεγάλες γλάστρες) πίσω και τα χαμηλά (γαβάθες και χαμηλές γλάστρες), μπροστά.

Το προτεινόμενο φυτικό υλικό ανήκει στη Μεσογειακή χλωρίδα, με χαμηλές υδατικές απαιτήσεις

Μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών, όπως ο Δυόσμος, τα Δενδρολίβανα, ο Δίκταμος, η Ρίγανη και τα Λεμονοθύμαρα, χρησιμεύουν στην μαγειρική της οικογένειας των ιδιοκτητών, ενώ ανθεκτικά καρποφόρα δένδρα όπως η Λεμονιά, η Μουσμουλιά, η Ελιά και η Ροδιά, στολίζουν τις γωνίες του δώματος, προστατεύοντάς τα και από τους δυνατούς ανέμους.

Η γραμμική φύτευση με ψηλά αειθαλή φυτά όπως είναι οι δάφνες, σε ξύλινες ζαρντινιέρες, στοχεύει στην απόκρυψη της γειτονικής θέας και τη δημιουργία ανεμοφράκτη, ενώ τα χαμηλά ανθοφόρα είδη προς την πλευρά του πάρκου, επιτρέπει την πανοραμική θέα προς αυτό.

Τέλος, πολυετής ανθοφόροι θάμνοι, όπως οι μαργαρίτες (διάφορα είδη) , η γκάουρα η λαντάνα η νάνα ή η έρπουσα ποικιλία και το ερίγερο, δημιουργούν με την εποχιακή τους ανθοφορία μία ενδιαφέρουσα παλέτα χρωμάτων.