Κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι

Πρόκειται για την φυτοτεχνική αντιμετώπιση του περιβάλλοντα χώρου κτιρίου γραφείων επί της Λεωφ. Κηφισίας,

Το κτίριο αυτό, με τα συνήθη προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχητικής επιβάρυνσης, περιβάλλεται από έναν αρκετά άνετο αύλειο χώρο, όπου οι εργαζόμενοι επισκέπτονται στα διαλλείματα τους.

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν όλο το χρόνο την εποχιακή ανθοφορία των  δένδρων και θάμνων  του κήπου. Επιλέχθηκαν φυτικά είδη, που η ανθοφορία τους  εναλλάσσεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους.

Στην εξωτερική όψη του κτιρίου, επιλέχτηκαν κρεμοκλαδή φυτά,  με τα οποία θα γίνει ταχεία κάλυψη του μεγάλου τοιχίου που οριοθετεί το παρτέρι της πρόσοψης, όπως το δενδρολίβανο το έρπον που αντέχει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Στις πίσω γραμμές αυτού το ευρύχωρου παρτεριού, επιλέχτηκαν ανθοφόροι θάμνοι που θα δίνουν όλο το έτος ανθοφορία, εναλλάξ. Η Τσιντόνιες, για παράδειγμα, σε συνδυασμό με το Δενδρολίβανο το έρπον, που τρέχει κατά μήκος όλου του τοιχίου, ανθίζουν συγχρόνως με φούξια και γαλάζια άνθη, αντίστοιχα, ενώ όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα, η ανθοφορία της κίτρινης μαργαρίτας, και της Ακακίας της κυανόφυλλης δίνουν ζωηρά χρώματα και με μεγάλη διάρκεια.

Η ψηλή φύτευση με αειθαλείς θάμνους  και δένδρα ταχείας ανάπτυξης, κατά μήκος της πρόσοψης σε τρίτη γραμμή, έχει σκοπό την οπτική κάλυψη των γραφείων, τις βραδινές ώρες και το φιλτράρισμα του ήχου, από την λεωφόρο.

Στον υπόλοιπο κήπο, εκεί όπου οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση, έχουν επιλεγεί μεταξύ άλλων, αρωματικά είδη, που δίνουν μία ευχάριστη νότα στα διαλλείματα τους.