Περιβάλλων χώρος κεντρικών εγκαταστάσεων της MEDIA STROM στο Μαρκόπουλο

Το οικόπεδο, συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων περίπου, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής. Χαρακτηριστικό του είναι το ξηροφυτικό και άγονο τοπίο που υπάρχει γενικά στα Μεσόγεια αλλά και το έντονο ανάγλυφο που δημιουργεί ρεύματα ψυχρών αέριων μαζών  που πλήττουν την περιοχή.

Πρόκειται για έναν πρότυπο κήπο σε μία πρότυπη εταιρεία στον Ελληνικό χώρο, που δίνει μεγάλη έμφαση στην βελτίωση της ψυχολογίας και της αισθητικής των εργαζομένων και μεγάλη προσοχή στην ασφάλειά τους.

 Ο φυτοτεχνικός σχεδιασμός έγινε με γνώμονα την καλαισθησία και τη λειτουργικότητα των χώρων, την εύκολη και χαμηλού κόστους συντήρηση και τη δημιουργία ενός υψηλής ποιότητας εργασιακού χώρου.

Η διάταξη των θάμνων και των δένδρων σε συνδυασμό με την έκταση του χλοοτάπητα, είναι τέτοια, ώστε να υπάρχει μία κλιμακωτή οπτική μετάβαση από την χαμηλή βλάστηση μπροστά, στην ψηλή πίσω και έγινε με σκοπό την εξομάλυνση των οριζόντιων επιφανειών με τις κάθετες.

Η εξισορρόπηση σκληρών επιφανειών με τους χώρους πρασίνου, επιτυγχάνεται με την χρήση σωστής αναλογίας δένδρων, θάμνων και φυτών εδαφοκλάλυψης και σε τέτοια μεγέθη, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι σχετικά άμεσο.

Ο σεβασμός στην υφιστάμενη βλάστηση της περιοχής (Μεσογειακή χλωρίδα) καθόρισε και την επιλογή των προτεινόμενων φυτών.

Σχολιάστε