Συγκρότημα κατοικιών στη Βούλα

Πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου δύο πολυτελών πολυκατοικιών στη Βούλα.

Η συνολική επιφάνεια των οικοπέδων είναι 2.500 τ.μ. και ο περιβάλλον χώρος περίπου 1.500τ.μ, ο οποίος χωρίζεται σε κοινόχρηστος και ιδιωτικός.

Η γειτνίαση με τη θάλασσα οδήγησε στην επιλογή φυτικών ειδών της μεσογειακής χλωρίδας, ανθεκτικών στα υδροσταγονίδια της θάλασσας, τους δυνατούς ανέμους και τις ξηροθερμικές συνθήκες του καλοκαιριού.

Η ανάγκη για σκίαση τους θερινούς μήνες καλύπτεται από τη φύτευση ψηλών δένδρων με πλούσια κόμη μεγάλης διαμέτρου όπως η Ακακία Κωνσταντινουπόλεως (Albizia julibrisin), η Γιακαράντα (Jacaranda mimosaefolia) και η Ψευδοπιπεριά (Schinus molle). Στις γωνίες του κτιρίου επιλέγονται Κυπαρίσσια ορθόκλαδα (Cupressus sempervirens pyramidalis) για την ανάδειξη της γραμμικότητας του κτιρίου, ενώ κοντά στις εισόδους, αναρριχώμενα όπως το γιασεμί και η βουκαμβίλια, δίνουν άρωμα και ζωηρά χρώματα στους ενοίκους και τους επισκέπτες των διαμερισμάτων.

Η ιδιωτικότητα των επιμέρους κήπων ενισχύεται με τη φύτευση ψηλών αειθαλών θάμνων που δημιουργούν πυκνό φυτικό φράχτη και εμποδίζουν την οπτική μέσα στους κήπους, όπως ο ελαίαγνος (Elaegnus angustifolia), η δάφνη (Laurus nobilis) και το βιβούρνο λουσίντουμ (Viburnum lucidum)

Η εδαφοκάλυψη με χλοοτάπητα, στο χώρο γύρω από την πισίνα, επιλέχθηκε με σκοπό την καθαριότητα του χώρου και την συχνή χρήση του από τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα βελτιώνει τις βιοκλιματικές ιδιότητες του κτιρίου (με την εξατμισοδιαπνοή χαμηλώνει τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, ενώ απορροφά τη σκόνη και την ατμοσφαιρική ρύπανση, δεσμεύοντας το διοξείδιο του άνθρακα του αέρα). Επιλέχθηκε ένα θερμόφιλο είδος, ανθεκτικό στη χρήση και τις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής, ενώ στα σκιερά τμήματα του κήπου, επιλέχθηκε ένα λεπτόφυλλο είδος με αντοχή στη σκιά.

Τέλος, για το πεζοδρόμιο περιμετρικά του οικοπέδου, επιλέχθηκαν φυτά ανθεκτικά σε συνθήκες φθοράς από εξωγενείς παράγοντες και με μικρές απαιτήσεις σε νερό άρδευσης. Φυτά όπως η ελιά (Olea europaea), η λαντάνα (Lantana camara), η βερβερίδα (Berberis thunbergii) και η αγαύη (Agave americana),  συνθέτουν μία ζωηρή ποικιλία με διαφορετικό χρώμα και υφή φυλλώματος. Για την προστασία της επιφάνειας του εδάφους από τα ζιζάνια και τη λάσπη, επιλέχθηκε μία εδαφοκάλυψη με κόκκινη διακοσμητική ψηφίδα,  με υπόβαση γεωϋφάσματος.